Roerbak van koolrabi met venkel, citroen en karwijzaad

Heb je doordeweeks weinig tijd en wil je toch wel in een korte tijd een lekker gerecht voor elkaar krijgen? Dan zit je hier goed, wij hebben namelijk het recept roerbak van koolrabi met venkel, citroen en karwijzaad voor je klaargezet.

roerbak koolrabi karwijzaad

Voor hoeveel personen + bereidingstijd

Dit lekkere bijgerecht is voor vier personen, wat natuurlijk handig is als je een huishouden van vier personen hebt. De bereidingstijd die je ervoor nodig gaat hebben duurt ook maar een kwartiertje, dus dat betekent dat je er niet lang in de keuken voor hoeft te staan.

Ingrediënten
  • 1 knol (venkel)
  • 2 stuks koolrabi
  • 1 afgewassen citroen
  • 1 eetlepel olie (zonnebloem)
  • 2 theelepels karwijzaad
  • 1 eetlepel kappertjes van 100 gram

Bereidingswijze beenham braden

Nu je alle ingrediënten bij de hand hebt kun je gaan beginnen met de instructies. Dit is een lekker eenvoudig stappenplan met maar 5 simpele stappen. Je gaat als volgt te werk;


Stap 1:
Je gaat de koolrabi’s schillen waarna je ze in plakken en daarna in reepjes gaat snijden van ongeveer 1 a 2 cm breed.
Stap 2:
Je gaat de stelen snijden en het kleine stukje van de venkelknol die zich aan de onderkant bevindt. Je snijdt de knol door het midden waarna je ze in erg dunne plakken gaat snijden.
Stap 3:
Je gaat de schil van de citroen raspen waarna je de helft ervan het sap eruit gaat persen.
Stap 4:
In de wok verhit je een beetje olie waarna je de roerbak, venkel, koolrabi en het zaad erin doet. Dit laat je voor 6 minuten in de wok.
Stap 5:
Je gaat de groente in een grote schaal verdelen en daarna meng je het sap van de citroen erdoor met de kappertjes. Je kunt het gerecht op smaak maken met een beetje zout en peper.

Serveren

En kijk eens aan! Eenvoudig 5 stappen te hebben gevolgd heb jij een heerlijk gerecht klaargemaakt. Even iedereen aan tafel roepen en tast maar toe. Eet smakelijk!

Probeer ook eens

Advertenties

Nieuwste recepten

Adverteerders