Deze zaadjes zijn droog en komen van de karwijplant. Ze hebben een zoete anijsachtige smaak. Er is vaak veel verwarring want het verschil tussen karwijzaad, komijn en kummel kan vaak niet worden gemaakt. Voor de duidelijkheid is kummel in feite een ander woord voor karwij, dit is dan afkomstig van het Duits. Komijn heeft een smaak die te vergelijken is, maar is niet hetzelfde. Komijn is dus een andere specerij. De zaadjes van de karwij worden vaak gebruikt in hartige gerechten en smaakt dan ook lekker.
Met karwijzaad kan je ook lekkere soep maken en dan is het toch even handig dat er hier een recept staat met de karwijzaad. Voor dit recept moet je dan ook wel even de tijd voor nemen want de bereidingstijd is 45 minuten. Dit recept is voor 4 personen. Lekkere zoete aardappel-karwijsoep met arganolie en briouats. Leuk om is uit te proberen. Je moet natuurlijk eerst even de ingrediënten in huis halen en dan kan je aan de slag met de bereiding van het gerecht.
De bereidingstijd: ~45 minuten