Puree met peen en karwijzaad

Wil je een lekker bijgerecht maken waar iedereen lekker van zal gaan genieten? Dan zit je hier op het juiste adres! Wij hebben speciaal voor jou voor vandaag het recept voor puree met peen en karwijzaad op het menu gezet. Lees hieronder de bijbehorende informatie waarna jij dit lekkere gerecht kunt gaan bereiden.

puree met karwijzaad

Voor hoeveel personen + bereidingstijd

Dit gerecht is voor vier personen en dat is mooi wanneer je een gezin hebt van precies 4 personen. De bereidingstijd duurt in totaal 30 minuten wat natuurlijk niet al te lang gaat worden. Haal even alles in huis en je kan aan de slag met de instructies om de lekkere puree met peen en karwijzaad te kunnen gaan bereiden.

Ingrediënten:

  • Iets kruimig aardappelen van 1 kilogram
  • 1 geschilde bospeen
  • 3 eetlepels olie (olijf)
  • 1 teentje knoflook die fijngesneden is
  • 1 eetlepel karwijzaad

Het is ook handig om de pureestamper erbij te pakken.

Bereidingswijze


Stap 1:
Je gaat de aardappelen even schillen waarna je ze in stukken gaat snijden. je doet ze in de pan met water en breng ze aan de kook voor 25 minuten lang.
Stap 2:
Ondertussen kun je gaan beginnen met het snijden van de peen waarna je ze in schuine plakken gaat snijden. In de koekenpan doe je een beetje olijfolie waarna je de peen, het karwijzaad en de knoflook voor 8 minuten gaat bakken.
Stap 3:
Je gaat de aardappelen daarna afgieten, tevens vang je het kookvocht in een kopje op. Je voegt hierbij de peen en dit vocht toe waarna je de puree met de stamper gaat stampen. Je brengt dit op smaak met wat zout en peper.

Serveren

Je hebt in maar een half uurtje dit lekkere gerecht gemaakt. Een tip is dat je er een lekkere kaasschnitzel bij kan doen. Je kan het gerecht gaan serveren waarna iedereen er lekker van kan gaan genieten!

Probeer ook eens

Advertenties

Nieuwste recepten

Adverteerders