Roerbak van koolrabi met venkel, citroen en karwijzaad


Heb je doordeweeks weinig tijd en wil je toch wel in een korte tijd een lekker bijgerecht voor elkaar krijgen? Dan zit je hier goed, wij hebben namelijk het recept roerbak van koolrabi met venkel, citroen en karwijzaad voor je klaargezet.

Karwijzaad komt oorspronkelijk uit Europa, Afrika en Azië. Althans daar groeien ze in het wild. Vaak wordt karwijzaad in Nederland ook wel wild komijn genoemd. In andere landen als men geen komijn heeft gebruiken ze karwijzaad als kruiden voor in het eten. Een van de verschillen tussen komijn en karwijzaad is dat de karwijzaden wat gebogen zijn in vergelijking met komijn.


Komijnzaden zijn rechte zaden. Verder is het ook nog zo dat de Karwijzaad een stuk sterker is als de komijnzaad. Als u de karwijzaad als vervanger van de komijnzaad eet moet je er op letten dat de karwijzaad een stuk sterker is en je dus minder er van hoeft te gebruiken.


Bereidingstijd: ~15 minuten


Ingrediënten

roerbak

Nu je alle ingrediënten bij de hand hebt kun je gaan beginnen met de instructies. Dit is een lekker eenvoudig stappenplan met maar 5 simpele stappen. Je gaat als volgt te werk;

Bereidingswijze:

  1. Je gaat de koolrabi’s schillen waarna je ze in plakken en daarna in reepjes gaat snijden van ongeveer 1 a 2 cm breed.
  2. Je gaat de stelen snijden en het kleine stukje van de venkelknol die zich aan de onderkant bevindt. Je snijdt de knol door het midden waarna je ze in erg dunne plakken gaat snijden.
  3. Je gaat de schil van de citroen raspen waarna je de helft ervan het sap eruit gaat persen.
  4. In de wok verhit je een beetje olie waarna je de roerbak, venkel, koolrabi en het zaad erin doet. Dit laat je voor 6 minuten in de wok.
  5. Je gaat de groente in een grote schaal verdelen en daarna meng je het sap van de citroen erdoor met de kappertjes. Je kunt het gerecht op smaak maken met een beetje zout en peper.

Tip: En kijk eens aan! Eenvoudig 5 stappen te hebben gevolgd heb jij een heerlijk gerecht klaargemaakt. Even iedereen aan tafel roepen en tast maar toe. Eet smakelijk!


Meer recepten

puree

Puree met peen en karwijzaad

Meer Informatie
soep

Soep met karwijzaad

Meer Informatie

Social Media